fredag den 27. november 2009

Hohoe
Tidligt fredag morgen den 31. oktober tog Bruno, Lene og vi afsted til Hohoe. Først gik turen til Ghana's højeste bjerg Mt. Afadjato, som vi skulle bestige. Det var en temmelig sej tur, hvor vi måtte holde en del pauser, men da vi godt gennemsvedte efter tre kvarter nåede toppen kunne vi se en fantastisk udsigt ud over Ghana.



Næste stop på turen var Wli Waterfall, som er Vestafrikas største vandfald. Vi havde fået at vide fra de andre studerende, at vi kunne bade der, så vi havde badetøjet med. Efter en halv times gåtur havde vi alle glædet os til at få en dukkert, men det viste sig at være en knap så behagelig oplevelse, som vi havde forventet, da der var enormt meget tryk og strøm i vandet. Vi forsøgte at nærme os vandfaldet, men det var begrænset hvor tæt vi kunne komme på det, da vandet piskede mod kroppen, så det gjorde direkte ondt.

Vi blev kørt ud til et virkelig hyggeligt motel, hvor vi spiste aftensmad og spillede kort, hvorefter vi gik udmattede i seng, overbeviste om at den efterfølgende dag ville blive stille og rolig, og knap så anstrengende. Vi tog så grueligt fejl!



Dagens første udfordring var Likpe Todone. Vi havde fået at vide, at vi skulle se 6 grotter, men hvad vi ikke lige vidste var, at de befandt sig på et bjerg, som skulle bestiges, og som viste sig at være mindst lige så hårdt som bjerget fra den foregående dag -hvis ikke endnu hårdere. Vi var slet ikke forberedte, og havde ikke fået noget at vide om, hvilken udfordring der mødte os, så det var først, da vi stod "ansigt til ansigt med døden", at det for alvor gik op for os, hvad vi var ude i. Vi skulle klatre på lodrette klippeskråninger med flere 100 meters fald, hvis uheldet var ude. Det var helt uden sikkerhedsforanstaltninger, og det kan ikke beskrives hvor vanvittigt det føltes at være tvunget til at sætte alt på spil -da der ikke lige var nogen vej tilbage.





Sidste stop på turen var noget mere roligt. Vi besøgte en Monkey Village, hvor vi kunne prøve at klappe og fodre nogle aber med bananer. Sjov oplevelse, og en noget mere rolig afslutning på en ellers meget aktiv weekend.



Besøg fra Danmark
Sidste weekend måtte vi vinke farvel til Louise (Vibeke's søster), Gitte og Anne (Kamilla's tante og mor), der havde taget turen til Ghana, for at tilbringe en uge med os. Det var rigtig dejligt med besøg hjemmefra, og det gav os en tiltrængt ferie. Her havde vi udvalgt nogle af de steder som havde gjort størst indtryk på os hernede, og som kunne klares på en endagstur.
Først gik turen til Cape Coast, hvor vi besøgte Kakuum Rainforest og tog en Canopy Walk på hængebroerne i den smukke regnskov. Dernæst spiste vi en knap så god frokost på Hans Cottage og klappede krokodillerne inden vi tog videre til Cape Coast Castle.
Et par dage efter gik turen til Akaa og Boti Falls, hvor vi nød den afslappende stemning ved vandfaldene.
Resten af tiden brugte vi i Accra-området, hvor vi bl.a. besøgte woodmarket og børnehjemmet.




Fritiden
Når vi ikke lige har været på børnehjemmet eller brugt tid på studierelateret arbejde, har vi brugt en del tid ved pools og i biffen, da det giver en lille bid af hjemmefra. Vi har efterhånden set stort set alle film på programmet (den står på sidste nye tilføjelse "Twilight: New Moon" i aften), og har bl.a. set en ghanesisk film "I sing of a well", som eftersigende skulle være Ghana's hidtil bedste producerede film. Det var en spøjs oplevelse, men så har vi fået den del af den ghanesiske kutur med.





Til slut får I lige et billede af dem det hele handler om, de dejlige unger på børnehjemmet:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar